Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ Αλβανών στα Σκόπια

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008 15:00
A- A A+

Aιματηρό επεισόδιο, μεταξύ Αλβανών, σημειώθηκε τα μεσάνυχτα σε καφενείο του χωριού Ράντουσα έξω από τα Σκόπια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εννέα ανθρώπων.

Πιο αναλυτικά, πέντε άτομα άνοιξαν πυρ κατά του 25χρονου θαμώνα, Μπέσφορντ Αλίτι, γιου του Ράφιζ Αλίτι, βουλευτή και υψηλόβαθμου στελέχους του αλβανικού κόμματος DUI (Ένωση για την Δημοκρατική Ένταξη).

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκαν σοβαρά, τόσο ο Μπέσφορντ Αλίτι, όσο και άλλα οκτώ άτομα, που βρισκόταν στο καφενείο. Οι τραυματίες, όλοι τους αλβανικής καταγωγής, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο των Σκοπίων.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στο παρελθόν, ο Μπέσφορντ Αλίτι είχε εμπλακεί σε επεισόδια με υποστηρικτές του «Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι. Ο πατέρας του Αλίτι, Ράφιζ, ήταν από τους οπλαρχηγούς του UCK, των Αλβανών ανταρτών, οι οποίοι το 2001 είχαν εμπλακεί σε πολύμηνες ένοπλες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ.

Πάντως, για την ώρα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα αιτία του επεισοδίου, σχετίζονται με πολιτικές αντιπαλότητες μεταξύ των δύο αυτών αλβανικών κομμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή