Αμπχαζία: Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες από την έκρηξη

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 07:44
A- A A+

Τέσσερις είναι οι νεκροί κι έξι οι τραυματίες από την έκρηξη σε καφενείο της φιλο-ρωσικής αυτόνομης γεωργιανής επαρχίας της Αμπχαζίας, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, δύο άτομα - εκ των οποίων ο ένας ήταν υπεύθυνος για την τοπική ασφάλεια κι ο δεύτερος πολίτης - βρήκαν τον θάνατο ακαριαία, ενώ άλλα δύο άτομα, ένας εκ των οποίων ήταν μεταφραστής που εργαζόταν για λογαριασμό της αποστολής του ΟΗΕ στην Αμπχαζία, υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

«Έτσι, από την έκρηξη υπήρξαν τέσσερις νεκροί κι έξι τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται», τόνισε ο ίδιος ο αξιωματούχος.

Ο πρόεδρος της αυτόνομης Αμπχαζίας, Σεργκέι Μπαγκάπ κατηγόρησε την Τυφλίδα ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

«Η έκρηξη στο Γκάλι ήταν μια επίθεση που στόχευε στην αποσταθεροποίηση της περιοχής μας» δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Ιnterfax. «Αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει μια ακόμα φορά ότι η Γεωργία ακολουθεί πλέον το δρόμο του κράτους τρομοκράτη» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση που επικρατεί στην Αμπχαζία καθώς και στην Νότια Οσσετία (επίσης πρώην γεωργιανό έδαφος που αυτονομήθηκε) έχει αυξηθεί από τον Απρίλιο, οπότε η Ρωσία αποφάσισε να ενισχύσει τους δεσμούς της με τις δύο αυτές αυτόνομες δημοκρατίες, προκαλώντας οργή στη Γεωργία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή