Προς ενοποίηση των εναερίων χώρων τους τα κράτη της Ν.Α. Μεσογείου

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 13:02
A- A A+

Πολύ κοντά στην ενοποίηση των εναερίων χώρων τους – προς όφελος των αερομεταφορών – βρίσκονται πλέον οι χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Από τον προσεχή Οκτώβριο, το πρόγραμμα που ονομάζεται Blue Med, εισέρχεται στη δεύτερη φάση του, η οποία θα διαρκέσει τρία χρόνια. Μέχρι το 2011 θα μελετηθούν όλες οι λεπτομέρειες και στη συνέχεια θα αποφασισθεί πότε θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, στο πλαίσιο του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Διοικητές της Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, της Ιταλίας και της Μάλτας με τους αντίστοιχους εταίρους της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Αλβανίας και με εκπρόσωπο της χώρας – παρατηρητή Ιορδανίας, συνεδρίασαν στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Διοικητή της ΥΠΑ κ. Ιωάννη Ανδριανόπουλου, και συζήτησαν όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν την υλοποίηση του μεγάλου αυτού ευρωπαϊκού στόχου.

Τα κράτη που μετέχουν στο πρόγραμμα Blue Med, αποτελούν μία από τις έξι ομάδες που συνεργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την πλήρη, μελλοντικώς, ενοποίηση των αιθέρων της Γηραιάς Ηπείρου.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εναέριες μεταφορές διευκολύνονται, καθώς ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας θα γίνεται συντονισμένα, με αποτέλεσμα ο χρόνος ενός αεροπορικού ταξιδιού να μειώνεται, ενώ παράλληλα να θωρακίζεται περισσότερο η ασφάλεια των πτήσεων.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή