Υπ. Δικαιοσύνης: «Σε κύκλους της αντιπολίτευσης ευδοκιμεί το φαινόμενο του

«Τα 60 ντοσιέ της υπόθεσης Siemens δεν χρειάζονται μετάφραση γιατί είναι στα Ελληνικά»
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 14:31
UPD:16:29
A- A A+

Επίθεση σε «κύκλους της αντιπολίτευσης» εξαπολύει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεση Siemens, κατηγορώντας τους για ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις σε ό,τι αφορά τη σχετική προανακριτική διαδικασία.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως «μετά τα φαινόμενα του "Αρχιδικαστή" και του "Αρχι-εισαγγελέα", ευδοκιμεί σε κύκλους της αντιπολίτευσης, κατά τις τελευταίες ημέρες, το φαινόμενο του "Αρχιανακριτή", σε μια προσπάθεια απαξίωσης της προανακριτικής διαδικασίας της υπόθεσης της Siemens».

Ειδικότερα, το υπουργείο αντικρούει τον ισχυρισμό «ορισμένων παραγόντων της αντιπολίτευσης» όπως αναφέρει, ότι «από τα 90 ντοσιέ που παραδόθηκαν από την προανάκριση στον ανακριτή της Υπόθεσης Siemens, τα 60 περιέχουν έγγραφα ξενόγλωσσα, τα οποία παρέμειναν αμετάφραστα» καταλογίζοντάς τους κακοπιστία.

Όπως αναφέρει, τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης όσο και το υπουργείο με ανακοινώσεις τους έχουν ξεκαθαρίσει πως τα 60 ντοσιέ της υπόθεσης Siemens δεν χρειάζονται μετάφραση γιατί είναι στην ελληνική γλώσσα.

«Κατόπιν όλων των παραπάνω, είναι απορίας άξιον, γιατί συνεχίζεται αυτή η διαστρέβλωση, η οποία αδικεί την αλήθεια και βλάπτει το μεγάλο έργο που επιτέλεσαν οι προανακριτικές αρχές. Το ψέμα, όσες φορές κι αν επαναλαμβάνεται, δεν θα γίνει ποτέ αλήθεια» σημειώνει το υπουργείο.

Προσθέτει ακόμη πως «είναι ευχάριστο το γεγονός ότι στην άσκηση του αντιπολιτευτικού τους έργου, παράγοντες της Αριστεράς, όπως του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μερίδας του ΠΑΣΟΚ, δεν πλαστογραφούν την πραγματικότητα, σέβονται την αλήθεια των στοιχείων και δεν καταφεύγουν σε φανταστικές επινοήσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή