Για το ενδεχόμενο στασιμοπληθωρισμού προειδοποιεί το ΠΑΣΟΚ

Επίθεση Μ. Χρυσοχοΐδη στην κυβέρνηση για την ακρίβεια
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 16:32
UPD:16:48
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια εξαπέλυσε για άλλη μία φορά το ΠΑΣΟΚ, διά του αρμόδιου πολιτικού εκπροσώπου του.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κύριος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε πως η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία, στο μέτωπο των καυσίμων και των τροφίμων, έχει βρει στην Ελλάδα «τρεις ανέλπιστους συμμάχους: Μια απόλυτα αιφνιδιασμένη και αμήχανη κυβέρνηση, μια ανοχύρωτη και ευάλωτη οικονομία και μια στρεβλή και έντονα καρτελοποιημένη αγορά αγαθών και υπηρεσιών».

Μιχ. Χρυσοχοϊδης: Τρία ψέματα της κυβέρνησης για την ακρίβεια

«Τα τρία ψέματα της κυβέρνησης για την ακρίβεια»

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «το αποτέλεσμα όπως καταγράφεται στον πληθωρισμό του Ιουνίου αλλά αθροιστικά και στο μέσο όρο του πληθωρισμού για το α’ εξάμηνο του 2008 είναι εκρηκτικό τόσο για την τσέπη μας όσο και για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας». Σημείωσε ακόμη πως τα εισοδήματα των νοικοκυριών βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ενώ προειδοποίησε πως πληθαίνουν τα σημάδια ότι η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε έναν νέο κύκλο στασιμοπληθωρισμού με περιορισμένη ανάπτυξη και υψηλά επίπεδα τιμών.

Ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για τρία ψέματα της κυβέρνησης: ότι η κρίση είναι εισαγόμενη, ότι οι επιπτώσεις είναι παντού ίδιες και ότι η ελληνική οικονομία αντέχει στις διεθνείς πιέσεις.

Μεταξύ άλλων επισήμανε πως η κυβέρνηση αδυνατεί να ορθώσει αναχώματα απέναντι στην διεθνή κρίση, σημειώνοντας πως οι επιπτώσεις των εξωγενών παραγόντων ενσωματώνονται στην ελληνική αγορά λόγω διαρθρωτικών αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας.

Ανέφερε ακόμη πως ο πληθωρισμός που πυροδοτείται κυρίως από το χώρο της διακίνησης των καυσίμων συνιστά βασικό πρόβλημα για την ελληνική οικονομία ενώ για τα 41 μέτρα κατά της ακρίβειας επανέλαβε πως δεν απέδωσαν καθόλου.

Τέλος, ο κύριος Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως «η Ελλάδα πρέπει πρώτα αφού προβεί σε μια εκτεταμένη μείωση τιμών, αρχής γενομένης από τα κρατικά τιμολόγια και τις παρεμφερείς αγωγές, να παρέμβει στους κρίκους της πληθωριστικής αλυσίδας, δηλαδή στα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας με βασικότερο όλων την προβληματική λειτουργία του ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή