ΠΑΣΟΚ: «Οι πολίτες αυτής της χώρας δεν είναι λωτοφάγοι»

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 22:49
A- A A+

«Οι πολίτες αυτής της χώρας δεν είναι λωτοφάγοι» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού απόψε στην εκδήλωση του ΕΒΕΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/07/1536147.htm .

Προσθέτει ακόμα πως «αντί άλλης απάντησης στη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού του αφιερώνουμε τα παρακάτω αποσπάσματα:

1. «Το σπουδαιότερο ή και κρισιμότερο. Σεμνότητα και ταπεινότητα. Είναι αδιανόητη η οποιαδήποτε ένδειξη, ή υπόνοια αλαζονείας. Θεωρώ ότι η αλαζονεία και κυρίως η αλαζονεία της εξουσίας, είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα. Αυτά μπορεί να σας φαίνονται και λίγο γνωστά, αλλά εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι η σεμνότητα και η ταπεινότητα, δεν είναι μόνο απαίτηση των πολιτών - που είναι - δεν είναι μόνο πολιτική επιλογή - που είναι - δεν είναι μόνο πολιτική επιταγή - που είναι. Θα σας πω - και το εννοώ απόλυτα - ότι σεμνότητα και ταπεινότητα είναι, πάνω απ΄ όλα, κώδικας συμπεριφοράς, καθημερινής συμπεριφοράς, στάση ζωής. Στάση ζωής, δηλωτική της ποιότητας και του χαρακτήρα κάθε ανθρώπου. Με άλλα λόγια, θέλω σ΄ αυτό να είμαι απόλυτα σαφής, ξεκάθαρος. Αποστρέφομαι κάθε τι που θυμίζει έπαρση, αλαζονεία, χλιδή, επίδειξη. Θέλω και σ’ αυτά να είμαι απόλυτα σαφής - δεν μιλώ μόνο για πολιτική συμπεριφορά, που εξυπακούεται. Αναφέρομαι και για την κοινωνική και την προσωπική συμπεριφορά και ζωή. Να το πω απλά. Θα με δυσαρεστήσει, θα δυσαρεστηθώ πάρα πολύ αν δω φαινόμενα υπερβολικής κοινωνικής ζωής, κοσμικότητες, ιδιαίτερο συχνοτισμό με οικονομικούς παράγοντες, φανταχτερές δεξιώσεις, πολυτέλειες και τα συναφή. Νομίζω είναι σαφές το μήνυμά μου».

2. «Οι ευθύνες θα αποδοθούν, όπου κι αν βρίσκονται. Οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια. Οι πολίτες μπορούν σήμερα να αισθάνονται ότι η εποχή της συγκάλυψης έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η Κυβέρνηση λειτουργεί πάντα με την ευθύνη που επιβάλλουν οι περιστάσεις και όχι με τη λογική του ενδεχόμενου πολιτικού κόστους».

3. «Γράψτε καλά στο μυαλό σας: Μηδενική ανοχή».

4. «Αποδεικνύουμε στην πράξη τη δεδηλωμένη βούλησή μας για διαφάνεια παντού. Η σύγκρουση με τη διαφθορά είναι διαρκής και μετωπική. Εκπτώσεις δεν γίνονται σε καμία περίπτωση. Αυταπάτες ας μην υπάρχουν. Δεν χαρίζομαι σε κανέναν».

Τα θυμάται; Τα έχει πει ο ίδιος?

1. Το πρώτο απόσπασμα είναι από την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου, στις 10 Μαρτίου 2004.

2. Το δεύτερο είναι από δήλωση του για την υπόθεση των υποκλοπών, στις 13 Φεβρουαρίου 2006.

3. Το τρίτο είναι από δήλωση για την υπόθεση των λεγόμενων «κουμπάρων» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στις 14 Σεπτεμβρίου 2006.

4. Και το τέταρτο απόσπασμα είναι από ομιλία του στη Βουλή, η πρώτη του αναφορά στην υπόθεση των γαλάζιων δομημένων ομολόγων, στις 22 Μαρτίου 2007».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή