ΠΑΣΟΚ: «Θα έχουμε κοινωνική έκρηξη αν δεν ληφθούν αμέσως μέτρα»

Αναθεώρηση του προϋπολογισμού ζήτησε η Λ. Κατσέλη
Τρίτη, 08 Ιουλίου 2008 19:21
A- A A+

Την άμεση αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2008 «καθώς οι στόχοι του είναι πλέον τελείως ανέφικτοι» ζήτησε από την κυβέρνηση η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την εξυγίανση και την τόνωση της αγοράς, την ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων και των συνταξιούχων, τη διάχυση της ανάπτυξης στην ελληνική περιφέρεια και την ενίσχυση των θεσμών της. Προειδοποίησε μάλιστα πως σε διαφορετική περίπτωση «θα έχουμε κοινωνική έκρηξη» αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η κατάσταση δεν πάει άλλο».

Η κυρία Κατσέλη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, έκανε λόγο για «πλήρη δημοσιονομική εκτροπή με ορατό τον κίνδυνο η ελληνική οικονομία να τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης από την ΕΕ». Επίσης καταλόγισε στην κυβέρνηση «βαθύτατα ταξική πολιτική, που έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και σε ανυπαρξία επενδυτικής πολιτικής».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση και για «συστηματική απαξίωση των θεσμών και ειδικότερα για απαξίωση του θεσμού του Κοινοβουλευτικού ελέγχου» καθώς, όπως σημείωσε, «ερωτήσεις που καταθέτουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας, είτε δεν απαντώνται καθόλου, είτε οι απαντήσεις που δίνονται είναι προκλητικά ελλιπείς».

Τέλος, έβαλε κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υποστηρίζοντας ότι «δεν ελέγχει, ως οφείλει, κυρίως τις τράπεζες και τους ξένους χρηματοοικονομικούς οίκους με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να αυξάνεται η δύναμη των καρτελ των τραπεζών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή