Υπουργός Οικονομίας Γερμανίας: «Θέλουμε τις καθαρές δουλειές και όχι μαύρα χρήματα»

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2008 19:41
A- A A+

«Εμείς θέλουμε τις καθαρές δουλειές που γίνονται πάνω από το τραπέζι και όχι μαύρα χρήματα».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Μίκαελ Γκλος, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για την υπόθεση της Siemens και για τους κανόνες, που πρέπει να διέπουν συμφωνίες μεταξύ μεγάλων επιχειρήσεων και κράτους.

Σε νέα ερώτηση δημοσιογράφου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, απάντησε: «Φαίνεται ότι κάτι δεν πήγε καλά, υπάρχει έρευνα εδώ και καιρό στην Ελλάδα και στη Γερμανία, περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Κατά την ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, αναφέρθηκε στην ενίσχυση των πολιτικών και οικονομικών διμερών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, σημειώνοντςα πως η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή βάση για δραστηριοποίηση μεγάλων εταιριών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών και Τεχνολογίας της της Γερμανίας αναφέρθηκε στην καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας και στην προσπάθεια ανάκαμψής της. Παράλληλα, προέτρεψε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις «να επενδύσουν στη Γερμανία, που αποτελεί ασφαλή εταίρο και μεγάλο οικονομικό επενδυτή για την Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή