Σκερτσόζος

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2008 22:02

A- A A+

Οι διαδρομιστές των Βρυξελλών αφηγούνται ένα περιστατικό από μια Σύνοδο Κορυφής που κατέληξε σε ναυάγιο πριν καν αρχίσει. Ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεν έχασε την ευκαιρία να προτείνει μεταξύ σοβαρού και αστείου στους ομολόγους του να μιλήσουν, αφού είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, για το αγαπημένο του θέμα. «Ας μιλήσουμε για γυναίκες». Και στρεφόμενος προς τον τότε γερμανό καγκελάριο, που έχει νυμφευθεί τέσσερις φορές, του είπε: «Γκέρχαρντ, ξεκίνα».

Στο Τογιάκο της Ιαπωνίας, όπου συμμετέχει στη σύνοδο της G-8, το εκπαιδευμένο μάτι του εντόπισε σε παράθυρο του ξενοδοχείου, εργαζόμενες κατ' άλλους, γκέισες σύμφωνα με άλλες πηγές. Δεν περιορίστηκε όπως οι συνάδελφοί του σε ζωηρούς χαιρετισμούς, αλλά άρχισε να στέλνει κι ένα και δύο και τρία και τέσσερα φιλιά, και προέτρεψε και τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να τόν μιμηθεί. Ο ιταλός πρωθυπουργός φαίνεται ότι πλήττει σ΄αυτές τις συνόδους με τις πολλές διακηρύξεις, τις πολύωρες συσκέψεις, και τα πενιχρά αποτελέσματα, κι όποτε παρουσιάζεται ευκαιρία δίνει έναν πιο ανάλαφρο τόνο, βάζει λίγο χρώμα στο γκρίζο της πολιτικής.

Ο γερμανός δημοσιογράφος Αλεξάντερ Στίλε τόν έχει χαρακτηρίσει «πρώτο μεταμοντέρνο πολιτικό». Μεταμοντέρνος ή όχι, ένα είναι σίγουρο. Ξεχωρίζει. Τουλάχιστον ως performer.

K.T.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή