Ρωσία: Οι ΗΠΑ «καλύπτουν τις προκλήσεις» της Γεωργίας

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 10:46
A- A A+

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ενέργειες της Γεωργίας στις αποσχισθείσες περιοχές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας συνιστούν απειλή για τη σταθερότητα στο Νότιο Καύκασο.

«Οι ενέργειες της Γεωργίας στις αποσχισθείσες περιοχές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας συνιστούν πραγματική απειλή για τη χώρα, την ειρήνη και την ασφάλεια στο Νότιο Καύκασο και κινδυνεύουν να οδηγήσουν την περιοχή στα πρόθυρα μιας νέας ένοπλης σύρραξης με απρόβλεπτες συνέπειες», τονίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσία κατηγόρησε τη Γεωργία ότι αυξάνει την ένταση στις αποσχισθείσες αυτές περιοχές χθες, Τρίτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Παράλληλα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «καλύπτουν τις προκλήσεις» της Γεωργίας στις αποσχισθείσες περιοχές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

«Αυτοί που παρά τα γεγονότα προσπαθούν να μην συνειδητοποιούν τον κίνδυνο και δέχονται να καλύπτουν αυτούς που προκαλούν, κατηγορώντας για όλα τη Μόσχα, προσφέρουν κακή υπηρεσία στη γεωργιανή κυβέρνηση», ενθαρρύνοντάς την να πιστεύει ότι «όλα είναι επιτρεπτά», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις για το θέμα αυτό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η ανακοίνωση αυτή εκδίδεται λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη στη Γεωργία της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις όπου θα έχει συνομιλίες για την κατάσταση στις αποσχισθείσες περιοχές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή