ΣΥΝ: «Τα κορυφαία ατοπήματα στο ΥΠΠΟ τέθηκαν στο αρχείο»

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 20:40
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη δημοσιοποίηση του εισαγγελικού πορίσματος για τα πεπραγμένα στο υπουργείο Πολιτισμού εξαπολύει ο Συνασπισμός κατηγορώντας τη πως «βάζει μπροστά τη δικαιοσύνη για να βγάζει από πάνω της τις δικές της ευθύνες».

«Τα κορυφαία ατοπήματα όπως οι προσλήψεις απο το "παράθυρο", η αδιαφανής και χωρίς κριτήρια διάθεση χρημάτων σε "κολλητούς", οι ύποπτοι αποχαρακτηρισμοί και τόσα άλλα "ωραία" τέθηκαν για άλλη μια φορά στο αρχείο χωρίς να προκύψουν ευθύνες» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται δε πως «με τέτοιες μεθόδους δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει η αντίληψη περί της δημόσιας διοίκησης και της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος με γνώμονα το κομματικό συμφέρον που καλλιέργησαν οι κυβερνήσεις του της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Καταλήγοντας ο ΣΥΝ ζητά την «κατάργηση των ειδικών λογαριασμών και την πλήρη διαφάνεια στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος» σημειώνοντας πως «η κάλυψη μισθολογικών αναγκών των υπαλλήλων δεν μπορεί να είναι άλλοθι για τη διαιώνιση της αδιαφάνειας».

Υπενθυμίζεται πως το σκέλος της εισαγγελικής έρευνας που διαβιβάζεται στη Βουλή διαπιστώνει ενδεχόμενη ποινική ευθύνη υπουργών, σχετικά με διάφορα χρηματικά ποσά από τον ειδικό λογαριασμό του υπουργείου που διατέθηκαν με υπουργικές αποφάσεις, σε φορείς και σωματεία εργαζομένων του υπουργείου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/09/1536831.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή