ΠΑΣΟΚ: Διαρκές σκάνδαλο Siemens στο ΥΠΠΟ

«Υποπτη ανάθεση μεγάλου έργου της Κοινωνίας της Πληροφορίας»
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008 18:22
A- A A+

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Πολιτισμού και Εσωτερικών υπέβαλαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «διαρκές σκάνδαλο SIEMENS στο υπουργείο Πολιτισμού».

Ειδικότερα, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για «ύποπτη ανάθεση μεγάλου έργου της Κοινωνίας της Πληροφορίας το Δεκέμβριο του 2006 και σημερινές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, με στόχο να μην κηρυχθεί έκπτωτη η SIEMENS, ώστε να αποφύγει και τον αποκλεισμό της από κάθε άλλη δημόσια σύμβαση για τα επόμενα χρόνια».

Κάνουν ακόμη λόγο για «"τυφλή" Δικαιοσύνη μπροστά στις παρανομίες, που θέτουν το Δημόσιο σε κίνδυνο απώλειας εκατομμυρίων ευρώ από κοινοτικές επιδοτήσεις».

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ αναφέρει σχετικά με τη συμμετοχή της μεταξύ άλλων πως

«είναι λογικό και εύλογο ότι στους διαγωνισμούς που διενεργεί η ΚτΠ Α.Ε. συμμετέχουν Εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών».

«Η Εταιρία Siemens έχει συμμετάσχει ως υποψήφιος Ανάδοχος σε 35 διαγωνισμούς της ΚτΠ Α.Ε., συνολικού προϋπολογισμού € 158.375.904,16, είτε μόνη της είτε ως μέλος Ένωσης Εταιριών προσθέτει και σημειώνει πως «σε όλες τις συμβάσεις που η Εταιρία SIEMENS έχει υπογράψει με την ΚτΠ Α.Ε. είναι μέλος Ένωσης Εταιριών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή