ΠΑΣΟΚ: Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στις πρωτοβουλίες μας για τη διαφάνεια

«Το κίνημα θα είναι παρόν στη Διακομματική»
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 17:01
A- A A+

Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που έχει διαμορφώσει για τη διαφάνεια μέχρι τέλους, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου κυριάρχησαν τα θέματα της καθημερινότητας και της διαφάνειας, με ειδική αναφορά στην Siemens.

Επανέλαβε δε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει άλλοθι σε κανέναν» τονίζοντας πως «όπου κληθούμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας θα το κάνουμε». Αναφερόμενος συγκεκριμένα στη διακομματική επιτροπή για το πολιτικό χρήμα σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι παρόν αλλά συμπλήρωσε ότι η πρότασή του για μόνιμη επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι θεσμικά πιο σωστή και δεν χάνεται και χρόνος.

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ εξετάζει το ενδεχόμενο να «διευρύνει το θέμα της πώλησης του ΟΤΕ με τα όσα προέκυψαν για την Cosmote» απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κρίνει τις κινήσεις του, εν ευθέτω χρόνω, καθώς, όπως ανέφερε, ήδη η μία υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ για τον ΟΤΕ έχει καταστεί σαφής η πρόθεση του Κινήματος να ζητήσει Προανακριτική Επιτροπή.

Σε ερώτηση «αν το ΠΑΣΟΚ προβληματίζεται για τη χρονική στιγμή δημοσιοποίησης στοιχείων και αποστολής τους στη Βουλή, για τους πυραύλους TOR M1, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ πάντα προβληματίζεται για τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων» όταν, όπως ισχυρίσθηκε, «γνωρίζουμε, πως δυστυχώς ένα μέρος της Δικαιοσύνης επηρεάζεται και χειραγωγείται από την κυβέρνηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή