Στη Βουλή το πόρισμα για την οικονομική διαχείριση στο ΥΠΠΟ

Σ. Χατζηγάκης: «Η κυβέρνηση δεν πιστεύει σε μία Δικαιοσύνη “a la carte”, όπως το ΠΑΣΟΚ»
Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008 14:36
A- A A+

Στη Βουλή διαβιβάστηκε ο πλήρης φάκελος της δικογραφίας με το πόρισμα και το όλο ανακριτικό υλικό για θέματα οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης στο Υπουργείο Πολιτισμού, κατά την περίοδο 2001-2006.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, το πόρισμα, το οποίο υπογράφεται από τους εισαγγελείς που διενέργησαν την προκαταρκτική εξέταση, κ. Παναγιώτη Αθανασίου και κ. Ελένη Ράικου, Εισαγγελείς Πρωτοδικών, διαβιβάζεται στη Βουλή, χωρίς ποινική αξιολόγηση από τους ανακριτές, ως προς το σκέλος που αφορά σε επιχορηγήσεις διαφόρων χρηματικών ποσών, από τον Ειδικό Λογαριασμό που τηρείται στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η διάθεση των εν λόγω ποσών έγινε για την κάλυψη πληρωμής επιδομάτων, υπερωριών και μισθών συμβασιούχων του υπουργείου, που δεν μπορούσαν να καταβληθούν διαφορετικά, λόγω απουσίας ειδικής νομοθετικής ρύθμισης και –όπως σημειώνεται- αφορά την περίοδο της Υπουργίας των Ευάγγελου Βενιζέλου (έχει παραγραφεί), Φάνης Πάλη-Πετραλιά, Γιώργου Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη.

Όσον αφορά εξάλλου τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, απαντά πως όλα διερευνήθηκαν αναλυτικά από τη Δικαιοσύνη, με την εξέταση δεκάδων μαρτύρων και με τη συνδρομή αρμόδιων κρατικών ελεγκτικών υπηρεσιών και αποδείχθηκαν ανυπόστατα και ανεύθυνα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κάνει επίσης λόγο για «αήθη επίθεση» από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την περασμένη Τετάρτη (μία μέρα πριν τη δημοσίευση του Πορίσματος για την υπόθεση αυτή) κατά της ανακρίτριας της υπόθεσης «Γερμανός», Ελένης Ράικου. «Δυστυχώς –αναφέρει ο κ. Χατζηγάκης- η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και λειτουργεί υπό το κράτος της βαθιάς μεροληψίας. Για όποια απόφαση της αρέσει, γενική ή επιμέρους (COSMOTE-Γερμανός, Siemens, αποφυλακίσεις, Υπουργείο Πολιτισμού, κατηγορίες κατά προσώπων για Ομόλογα κλπ.), είναι “καλή” η Δικαιοσύνη. Όταν κάποια απόφαση δεν την ευχαριστεί, τότε η Δικαιοσύνη “ποδηγετείται” και “χειραγωγείται” από την κυβέρνηση».

«…Η Κυβέρνηση δεν πιστεύει σε μία Δικαιοσύνη “a la carte”, όπως το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε υποθέσεις που του είναι ευχάριστες δηλώνει πως η Δικαιοσύνη είναι “καλή” και σε άλλες που του είναι δυσάρεστες κομματικά λέει πως είναι “κατευθυνόμενη”. Είναι ώρα να βγει επιτέλους η αξιωματική αντιπολίτευση από τον πολιτικό της λαβύρινθο και τα πολιτικά της αδιέξοδα», καταλήγει ο κ. Χατζηγάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή