ΠΑΣΟΚ: Βολές στην κυβέρνηση για «συγκάλυψη των μεθοδεύσεων των διοικούντων τον ΟΤΕ»

«Δεν μπορεί να αντέξει η συμφωνία OTE - D.T.»
Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008 17:53
UPD:18:09
A- A A+

«Σεμνά και ταπεινά αλλά και καθημερινά, αποκαλύπτεται η κακοδιαχείριση της δημόσιας περιουσίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, σχολιάζοντας δημοσίευμα των Νέων για δίωξη κατά του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη. Ο

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί ταυτόχρονα την κυβέρνηση να μη μείνει «απαθής εφόσον αυτή η αποκάλυψη επαληθευτεί» αλλά και να «κατανοήσει, μετά τις αποκαλύψεις ότι δεν μπορεί να αντέξει η συμφωνία για την εκχώρηση του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom».

«Οι σκοτεινές πτυχές της συμφωνίας ΟΤΕ - D.T. στο βάθος χρόνου θα αποκαλυφθούν. Επιβάλλεται να μην ενεργοποιηθεί η συμφωνία, όπως και ο Νόμος που μόνο η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ευθύνες της δεν θα είναι μόνο πολιτικές» πρόσθεσε ο κ. Σηφουνάκης.

Παράλληλα έκανε λόγο για «συστηματική συγκάλυψη των μεθοδεύσεων των διοικούντων τον ΟΤΕ» από τους «αρμόδιους για τον ΟΤΕ υπουργούς και από όσους γνώριζαν τη δικαστική δίωξη που έχει ασκηθεί για την σκανδαλώδη αγορά της "Γερμανός"».

«Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ν' αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες, πριν αυτές μεταβληθούν σε ποινικές» σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση περί αποσιώπησης της δίωξης εναντίον του κ. Βουρλούμη και ειδικότερα αν έχει αφετηρία την κυβέρνηση και την συνεργασία της με την Δικαιοσύνη, ο κ. Σηφουνάκης σημείωσε ότι η κριτική του ΠΑΣΟΚ για ορισμένους λειτουργούς της Δικαιοσύνης είναι συγκεκριμένη και επισήμανε πως «στη, συγκεκριμένη περίπτωση, επί 13 μήνες, από την ημέρα που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την μηνυτήρια αναφορά, η κυβέρνηση κάλυπτε απροκάλυπτα και χωρίς, έστω αυτή τη φορά, να περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης».

«Στήριζε σκανδαλωδώς τις σκανδαλώδεις πράξεις των διοικούντων και του κ. Βουρλούμη στον ΟΤΕ» συνέχισε.

Ερωτηθείς αν βλέπει αλλαγή στη στάση της Δικαιοσύνης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σηφουνάκης απάντησε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να πιστεύει ότι η Δικαιοσύνη έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά, πρόσθεσε όμως ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι ότι ουσιαστικά συγκάλυπτε κάποιους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, προκειμένου να συγκαλύπτουν, ή να συγκαλύψουν ακόμα και σήμερα, τις ανομίες και τις σκανδαλώδεις συμπεριφορές διοικούντων Οργανισμούς, που εποπτεύουν Υπουργεία και συγκεκριμένοι υπουργοί».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή