Αν. Λοβέρδος: Ο πρωθυπουργός της FYROM εκτελεί εντολές αποσταθεροποίησης

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008 18:56
A- A A+

Για ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Ελλάδας, περί δήθεν παραβίασης δικαιωμάτων υπαρκτών ή ανύπαρκτων μειονοτήτων, έκανε λόγο ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας την προκλητική ενέργεια του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ν. Γκρούεφσκι, που έθεσε επισήμως θέμα «μακεδονικής μειονότητας» στη χώρα μας.

«Σήμερα, ο πρωθυπουργός της FYROM μιλά για δήθεν μειονότητα, εκτελώντας εντολές αποσταθεροποίησης. Η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει και θα απαντήσει ως δικαιοκρατική χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι άλλωστε σε όλους τους λαούς γνωστό ότι ο αγώνας για την εθνική κυριαρχία έχει κόστος», παρατήρησε ο κ. Λοβέρδος και σημείωσε ότι το μοναδικό υπαρκτό πρόβλημα μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ είναι το ζήτημα του ονόματος.

«Κάθε προσπάθεια εκτροπής από τον στόχο επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος, αποτελεί για την Ελλάδα ανεπιθύμητη εξέλιξη. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η χώρα μας, με όπλο την συνεννόηση των πολιτικών της δυνάμεων και τη συμφωνία πάνω στην εθνική κόκκινη γραμμή, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση», τόνισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε:

«Αν τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες εβδομάδες από την πλευρά της FYROM, αποτελούν ένδειξη της στάσης που η χώρα αυτή θα κρατήσει στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της Ε.Ε., τότε πρέπει να γίνει γνωστό, τόσο στη FYROM, όσο και στους προστάτες της, ότι ευρωατλαντική προοπτική για τη χώρα αυτή δεν πρόκειται να υπάρξει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή