Β. Παπαγεωργόπουλος: Τα Σκόπια θα μείνουν και εκτός Ε.Ε.

«Μία κατασκευασμένη ιστορία 60 ετών δεν μπορεί να επιβληθεί σε μία αυθεντική ιστορία χιλιάδων χρόνων»
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 13:24
A- A A+

Σκληρή απάντηση στην ηγεσία των Σκοπίων επεφύλαξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος, μετά την προκλητική επιστολή που απέστειλε χθες στον Ελληνα πρωθυπουργό ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος προειδοποίησε ότι τα Σκόπια με τη στάση αυτή θα μείνουν και εκτός Ε.Ε., καλώντας την ηγεσία της γειτονικής χώρας να αντιληφθεί «ότι μία κατασκευασμένη ιστορία 60 ετών δεν μπορεί να επιβληθεί σε μία αυθεντική ιστορία χιλιάδων χρόνων ».

«Οι Σκοπιανοί ξεπέρασαν κάθε όριο. Ο κ. Γκρουέφσκι ξεπέρασε κάθε όριο. Μετά τις θρασύτατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Μιλόσοσκι προ ημερών, ήρθε και η προκλητική επιστολή του Πρωθυπουργού των Σκοπίων προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, με την οποία θέτει θέμα μειονότητας!...Και το κάνει αυτό όταν βρίσκονται στην τελική τους φάση οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό τον ΟΗΕ (Νίμιτς) για την συμφωνία κοινά αποδεκτού ονόματος. Ουσιαστικά τινάζουν στον αέρα τον διάλογο», παρατήρησε ο κ. Παπαγεωργόπουλος και τόνισε:

«Είναι φανερό ότι οι Σκοπιανοί δεν έβαλαν μυαλό από το ότι έμειναν έξω από το ΝΑΤΟ, λόγω της αδιαλλαξίας τους. Τώρα με την στάση τους αυτή θα μείνουν και έξω από την Ε.Ε. Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι μία κατασκευασμένη ιστορία 60 ετών δεν μπορεί να επιβληθεί σε μία αυθεντική ιστορία χιλιάδων χρόνων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή