«Ο ακραίος εθνικισμός σπέρνει ανέμους και θερίζει θύελλες»

Μήνυμα Ντ. Μπακογιάννη στην ηγεσία των Σκοπίων
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 13:47
UPD:14:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

«Ο ακραίος εθνικισμός σπέρνει ανέμους και θερίζει θύελλες», προειδοποίησε σήμερα την ηγεσία των Σκοπίων η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, κληθείσα να σχολιάσει την προκλητική επιστολή που απέστειλε χθες στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ν. Γκρούεφσκι.

«Σήμερα πλέον όλη η διεθνής κοινότητα ξέρει ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Γκρούεφσκι, είναι να υποσκάψει συνειδητά τα θεμέλια της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται με πολύ συγκεκριμένους όρους», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Γκρούεφσκι και έκανε λόγο για «παρελκυστική τακτική κωλυσιεργίας» http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/15/1539149.htm .

Όπως είπε, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα στείλει απάντηση στην επιστολή Γκρούεφσκι εντός της εβδομάδος.

KKE: Οι πλάτες της FYROM περιλαμβάνουν και εκβιασμούς

«Η επιστολή Γκρούεφσκι επιβεβαιώνει την προ 16ετίας τοποθέτηση του ΚΚΕ ότι η ιμπεριαλιστική διαπάλη στα Βαλκάνια και οι πλάτες που έχει η εκάστοτε κυβέρνηση της FYROM, περιλαμβάνουν και εκβιασμούς και αλυτρωτικές διακηρύξεις, όπως η παραπάνω περί μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι μόνη λύση είναι ένα όνομα για τη FYROM με καθαρά γεωγραφικό περιεχόμενο της ονομασίας Μακεδονία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή