ΝΑΤΟ: Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στη Γεωργία

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 15:02
A- A A+

Ανησυχία για τις πρόσφατες πτήσεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από το έδαφος της Γεωργίας εξέφρασε το ΝΑΤΟ, κάνοντας λόγο για ενέργεια που θέτει εν αμφιβόλω το ρόλο της Μόσχας ως ειρηνοποιού και παράγοντα διευκόλυνσης των συνομιλιών μεταξύ Τιφλίδας και αυτονομιστών.

«Ο γενικός γραμματέας ανησυχεί για την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στη Γεωργία, έχει θορυβηθεί από την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι η πολεμική της αεροπορία σκοπίμως πραγματοποίησε πτήσεις πάνω από το έδαφος της Γεωργίας παραβιάζοντας την εδαφική της ακεραιότητα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γγ Τζέιμς Απατουράι.

Την ίδια ώρα στη Μόσχα ο ρωσικός στρατός γνωστοποίησε ότι διεξάγονται μεγάλα στρατιωτικά «αντιτρομοκρατικά» γυμνάσια στο ρωσικό Καύκασο, σε μικρή απόσταση από τη Γεωργία, με τη συμμετοχή περίπου 8.000 ανδρών.

«Βασικός σκοπός αυτών των ασκήσεων είναι η αποτίμηση του συντονισμού της στρατιωτικής διοίκησης σε περίπτωση τρομοκρατικής απειλής στη νότια Ρωσία» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ ο συνταγματάρχης Ιγκόρ Κονατσένκοφ, εκ των υπευθύνων των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή