Tρία εκατ. € για προσεισμικούς ελέγχους ζητούν ΤΕΕ-ΤΕΔΚΝΑ

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 17:52
A- A A+

Οικονομική ενίσχυση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για τον ταχύ προσεισμικό έλεγχο 50.000 δημοσίων κτηρίων ζητούν από τον πρόεδρο του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών Πέτρο Μολυβιάτη, οι πρόεδροι της ΤΕΔΚΝΑ και του ΤΕΕ Δημήτρης Καλογερόπουλος και Γιάννης Αλαβάνος.

Σε επιστολή που απέστειλαν προς τον κ. Μολυβιάτη αναφέρουν ότι ο έλεγχος θα γίνει μέσω του ΟΑΣΠ, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια εδώ και επτά χρόνια, με πολύ πενιχρά όμως αποτελέσματα, λόγω έλλειψης προσωπικού και πόρων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για την επίσπευση της προσπάθειας αυτής το ΤΕΕ, έχει υποβάλει προς τον ΟΑΣΠ λεπτομερή πρόταση με ένα συστηματικό οργανωτικό σχέδιο, βάσει του οποίου ο έλεγχος αντισεισμικότητας των δημοσίων και κοινωφελών κτιρίων, μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα εξάμηνο. Εκτελεστικός φορέας του έργου θα είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπό την εποπτεία του ΟΑΣΠ και τη συμπαράσταση του ΤΕΕ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι σε Ημερίδα με θέμα την αντισεισμική προστασία που είχε οργανώσει η ΤΕΔΚΝΑ στις αρχές Ιουλίου, όλοι οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς συνέκλιναν στη θέση για επιτάχυνση των πρωτοβάθμιων ελέγχων στατικής επάρκειας των δημοσίων κτιρίων στο σύνολο της Αττικής, με έμφαση στα σχολεία, στα εκπαιδευτήρια, στις εκκλησίες, στα νοσοκομεία, στα ξενοδοχεία, στις εργατικές κατοικίες και στους χώρους συνάθροισης κοινού.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος μόνο στη νομαρχία της Αθήνας τα δημόσια κτίρια για τα οποία επιβάλλεται να υπάρξει στατικός έλεγχος υπολογίζονται γύρω στα 2.500. Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ επισήμανε την αναγκαιότητα επανελέγχου όλων των δημοσίων κτιρίων της Αττικής, με προτεραιότητα τα κτίρια που χαρακτηρίζονται ως υψηλής επισκεψιμότητας και τα σχολικά κτίρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή