ΠΑΣΟΚ: Ο υπ. Παιδείας συνεχίζει μια αδιέξοδη και αποσπασματική πολιτική

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 20:13
A- A A+

Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας διατυπώνει ο τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας για τα Κολέγια και τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την υποστήριξη και την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Δημόσιας Παιδείας καθώς και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και της ποιότητας της γνώσης των παιδιών σε όλα τα επίπεδα της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Παράλληλα υποστηρίζει πως η κυβέρνηση «ως σήμερα απεδείχθη ανίκανη να τα παρέχει, τροφοδοτώντας μάλιστα με τις ρυθμίσεις της, όπως υποστηρίζει, τα κέντρα ελευθέρων Σπουδών, ενώ «ο υπουργός Παιδείας περιορίστηκε στις δογματικές αγκυλώσεις του για τον ρόλο των ιδιωτικών πανεπιστημίων».

«Ο υπουργός Παιδείας με τις σημερινές ανακοινώσεις του χωρίς καν να δίνει στην δημοσιότητα το νομοσχέδιο συνεχίζει μια αδιέξοδη και αποσπασματική πολιτική που επιτείνει την σύγχυση ακολουθώντας την τακτική του "βλέποντας και κάνοντας" με βάση τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, χωρίς να απαντά στα πραγματικά ερωτήματα και προβλήματα» καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή