Απορρίπτει τα περί προβοκάτσιας κατά του ΚΚΕ ο Γ. Παπανδρέου

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 21:26
UPD:22:54
EUROKINISSI

A- A A+

Απέρριψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα περί προβοκατόρικης επίθεσης στο ΚΚΕ, το οποίο νωρίτερα εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία κατονόμαζε την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τη «βασική πηγή απ’ όπου εκπορεύεται η ανήθικη επίθεση» εναντίον του http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/15/1539483.htm .

«Λέμε κάτι πολύ απλό» σημείωσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην ΕΤ 3. «Όλα στο φως. Και όλα τα κόμματα να πάμε σε ένα σύστημα μεγάλης διαφάνειας, που θα εγγυάται στον ελληνικό λαό, και από πού είναι τα έσοδα, και τι έξοδα κάνουμε, ώστε να υπάρξει επιτέλους η απεμπλοκή του πολιτικού συστήματος από οποιοδήποτε, είτε υπάρχον μαύρο χρήμα, ή και σκιά μαύρου χρήματος».

«Και αυτό αφορά σε όλα τα κόμματα» συνέχισε. «Αφορά και στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας. Δεν είναι σε άλλη χώρα το Κομμουνιστικό Κόμμα, ούτε είμαστε σε μια εποχή ψυχρών πολέμων, που ήταν άλλες οι λογικές. Είμαστε σε μια σύγχρονη Δημοκρατία, ή θέλουμε να είμαστε σε μια σύγχρονη Δημοκρατία, όπου τις ίδιες υποχρεώσεις έχει και το Κομμουνιστικό Κόμμα. Δεν μπορεί να επικαλείται ιδεολογίες για να κρύβεται».

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε, μετ' επιτάσεως, το αίτημά του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens, ενώ υπογράμμισε πως

στελέχη και πρώην υπουργοί του Κινήματος που πιθανόν να εμπλέκονται στην υπόθεση θα έχουν «την ίδια ακριβώς μεταχείριση με τους προηγούμενους: την πόρτα της εξόδου».

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση δικαστών και εισαγγελέων ότι το «ΠΑΣΟΚ δεν ακολουθεί την θεσμική οδό για το έλεγχο των δικαστών» ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «ο δημόσιος λόγος είναι και αυτός θεσμικός. Είμαστε σε μια Δημοκρατία και λέμε τις απόψεις μας. Και είναι πολύ καθαρή η άποψή μας. Είμαστε υπέρ της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Και αυτό που καταγγέλλουμε εμείς είναι, πρώτα απ' όλα, την ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να την χειραγωγήσει. Αλλά βεβαίως υπάρχουν, δυστυχώς -ελάχιστοι πιστεύω- δικαστές, οι οποίοι υποκύπτουν στις πιέσεις αυτές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή