Υπό κρατική προστασία ο «φίλος των απλών ανθρώπων», αλλά όχι και οι «απλοί άνθρωποι»

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 22:11

A- A A+

Η ιστορία είναι σαν έχει βγει από χολιγουντιανό σενάριο. Από φόβο μήπως χάσουν τις καταθέσεις τους, οι πελάτες της IndyMac απέσυραν από την τράπεζα 1,3 δισ. δολάρια σε διάστημα 11 ημερών. Η τράπεζα μη μπορώντας να αναπληρώσει αυτές τις αναλήψεις με νέα κεφάλαια κατέρρευσε υποκύπτοντας στις πιέσεις του αυστηρότερου δανεισμού, της ελεύθερης πτώσης των τιμών στις κατοικίες και των αυξανόμενων κατασχέσεων.

Η σωτηρία ήρθε από το κράτος για τον «φίλο των απλών ανθρώπων» όπως την ονόμαζαν, διότι έδινε δάνεια χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερες εγγυήσεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/14/1538728.htm .

«Το ερώτημα εάν το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει για να σώσει από την κρίση μια ή περισσότερες τράπεζες έχει απαντηθεί προ πολλού» εκτιμά η Süddeutsche Zeitung.

«Ομως τα πραγματικά θύματα της κρίσης δεν φαίνεται να έχουν ελπίδες κοινωνικοποίησης των χρεών τους. O Πρόεδρος Μπους ανακοίνωσε ήδη, ότι θα ασκήσει βέτο για να μην περάσει το ειδικό πρόγραμμα βοήθειας του Κογκρέσου για τους υπερχρεωμένους ιδιοκτήτες σπιτιών», γράφει η Tageszeitung.

DEUTSCHE WELLE

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή