Μαίνεται η φωτιά στη Βοιωτία

Δεν απειλούνται σπίτια
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 22:17
A- A A+

Μαίνεται έως και αυτήν την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11 το πρωί στην περιοχή του Αγίου Μελετίου του Δήμου Δερβενοχωρίων στη Βοιωτία, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, που κατακαίει δασική έκταση χαμηλής βλάστησης και πεύκων, επιχειρούν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 51 οχήματα με 140 πυροσβέστες και 143 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι να πέσει το σκοτάδι πραγματοποιούσαν ρίψεις έντεκα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Το απόγευμα οι φλόγες απείλησαν τον οικισμό Πάνακτον, ωστόσο οι πυροσβέστες κατάφεραν να κρατήσουν την πυρκαγιά έξω από το χωριό, που τώρα έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Δεν υπάρχει καμένο σπίτι, δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Δερβενοχωρίων Κλεάνθης Παναγιωτίδης.

Σε εξέλιξη είναι και φωτιά στην περιοχή της Μαυρούδας στο νομό Θεσσαλονίκης, κατακαίγοντας πευκοδάσος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Αρεθούσας ¶ννα Βασιλειάδου χαρακτήρισε την κατάσταση δύσκολη, καθώς, όπως επισήμανε, το χωριό Ξηροπότομας δεν βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το μέτωπο.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, Κώστας Κοκκολάκης γνωστοποίησε πως δημιουργήθηκαν αναχώματα γύρω από το πευκοδάσος για να ανακόψουν τη φωτιά.

Το έργο της κατάσβεσης, στο οποίο συμμετέχει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, δυσχεραίνει ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή