Κ. Χατζηδάκης: Παραδειγματική τιμωρία για το ατύχημα στον Μπράλο

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2008 14:48
UPD:14:50
A- A A+

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι έχουμε να κάνουμε με μια συρροή ανθρώπινων λαθών και, επειδή έχουμε ενώπιον μας ένα πρόβλημα το οποίο σχετίζεται με την ασφάλεια των μεταφορών, αντιλαμβάνεστε ότι από την δική μας την πλευρά θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας σε ερώτηση για το σιδηροδρομικό ατύχημα του ΟΣΕ τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στον Μπράλο.

«Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε ο υπουργός. Ανέφερε ακόμη ότι το πρόβλημα του ΟΣΕ είναι πολύ ευρύτερο: «Πέρα από την ασφάλεια υπάρχουν και θέματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια, σχετίζονται με τα οικονομικά της επιχείρησης κ.λ.π.».

Εκανε επίσης γνωστό ότι μετά την έκδοση του πορίσματος, στη συνέχεια θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα το οποίο θα αφορά στην ασφάλεια, στη διαφάνεια και στην οικονομική εξυγίανση του οργανισμού.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε το πρόβλημα, ούτε όμως να υπερβάλλουμε. «Τα στατιστικά στοιχεία, που κάποια αξία έχουν, δείχνουν ότι ο ΟΣΕ δεν είναι ο καλύτερος οργανισμός σιδηροδρόμων από πλευράς ασφάλειας στην Ευρώπη, δεν είναι όμως και ο χειρότερος. Έχουμε περάσει ήδη αυστηρά μηνύματα προς την κατεύθυνση της διοίκησης για να τηρούνται όλοι οι κανόνες της ασφάλειας, δεν θα μείνουμε όμως στα μηνύματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή