Ανδ. Λυκουρέντζος: Η κυβέρνηση δεν έχει καμία εξάρτηση

Λαϊκισμό καταλόγισε στον Αλ. Αλαβάνο ο υφ. Παιδείας
Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2008 16:08
UPD:16:18
A- A A+

Έντονα αντέδρασε ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος τόσο για το νομοσχέδιο για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών όσο και για τη Siemens κατά τη συζήτηση ν/σ για θέματα προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε πως με τη ρύθμιση για τα ΚΕΣ «ερχόμαστε σε μια γκρίζα περιοχή της μεταλυκειακής εκπαίδευσης να βάλουμε τάξη. Το εμπόριο ελπίδας θέλουμε να σταματήσει».

Απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του κ. Αλαβάνου πως η κυβέρνηση είναι συνδεδεμένη με παρανομίες όπως στο σκάνδαλο με τη Siemens http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/16/1539948.htm , τού καταλόγισε λαϊκισμό και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία εξάρτηση και η μόνη δέσμευσή της είναι η διασφάλιση του δημόσιου χρήματος.

«Με ανυπόστατες κατηγορίες και χωρίς αποδείξεις δεν μπορεί να σπιλωθεί η κυβέρνηση. Εμείς υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και δεν παρεμβαίνουμε. Ούτε εκδίδουμε αφίσες που να σπιλώνουν τη δικαιοσύνη και να τη λοιδορούν. Δεν είναι δυνατό να σπιλώνεται η δημόσια ζωή του τόπου με λαϊκισμούς» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή