Παπαρήγα: «Δεν δεχόμαστε έλεγχο της εσωτερικής ζωής και λειτουργίας του ΚΚΕ»

Απάντηση Γ. Καρατζαφέρη
Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2008 17:06
UPD:17:15
A- A A+

«Δεν δεχόμαστε να γίνει έλεγχος της εσωτερικής ζωής και της λειτουργίας του ΚΚΕ για πολιτικούς λόγους», υπογράμμισε σήμερα η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της στην κρατική τηλεόραση. «Αν το ΚΚΕ μετείχε στην κυβέρνηση, ήταν κόμμα εξουσίας, βεβαίως ήταν υποχρεωμένο να ελεγχθεί διότι διαχειρίζεται κρατικά χρήματα, κρατικές υποθέσεις, διαπραγματεύεται εξοπλιστικά προγράμματα, πουλάει, ξεπουλάει επιχειρήσεις κλπ... όμως ως κόμμα, εμείς δεν διαχειριζόμαστε κρατικές υποθέσεις», επεσήμανε η κ. Παπαρήγα.

«Δεν εμπιστευόμαστε ένα σύστημα το οποίο διώκει τον απεργό, ένα σύστημα αυταρχικό, ένα σύστημα εκμεταλλευτικό και άδικο. Και πολύ περισσότερο είμαστε στην εποχή και του φακελώματος ... μπορεί να μην υπάρχουν οι κλασσικοί φάκελοι που υπήρχαν στην Ασφάλεια, αλλά σήμερα και τα Έσελον και εκείνα και τα άλλα, και παρακολουθούνται και μεταξύ τους. Εμείς λοιπόν θα προστατεύσουμε... Γιατί να δώσουμε κατάλογο των μελών του Κόμματος; Όχι δεν τα δίνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της συνέντευξής της η κ. Παπαρήγα απάντησε στις κατηγορίες που δέχεται το ΚΚΕ με αφορμή την υπόθεση «Γερμανός»: «Στο άρθρο 45 του καταστατικού λέμε ότι το ΚΚΕ δύναται να έχει επιχειρήσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι επειδή το γράφει το καταστατικό μπορείς πάντα να έχεις ... Οι προβοκάτορες θα πουν πολλά. Δεν μπορούμε εμείς να απολογούμαστε κάθε μέρα για ψέματα. Όταν γίνεται μεγάλος ντόρος, σήμερα μιλάμε και για το "Γερμανό", καταχρηστικά αν θέλετε, διότι ένας ξύπνιος άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί το ΚΚΕ να έχει επιχείρηση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και μάλιστα να τον εξαγοράζει η Ντόιτσε Τέλεκομ, και να βοηθάει το ΚΚΕ».

«Σε καμία περίπτωση δε θεωρούμε ότι όταν ένα κόμμα παίρνει μια απόφαση, ιδιωτικοποιεί επιχείρηση, τα έχει πιάσει. Αυτό είναι το πρόγραμμά του και η ιδεολογική του επιλογή. Να το ξεκαθαρίσουμε. Και γι' αυτό κρίνουμε έτσι τα κόμματα», διευκρίνισε η γ.γ. του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Τώρα, μέσα σε αυτό το έδαφος μπορεί κάποια πρόσωπα πολιτικά, που χειρίζονται τέτοια ζητήματα, να τα πιάνουν. Εμείς δε λέμε ούτε ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει ιδιωτικοποιήσεις για να βγάλει χρήματα, όταν ήταν στην κυβέρνηση, ούτε η ΝΔ. Έίναι πολιτική τους επιλογή. Αυτό που δεν ανεχόμαστε είναι το εξής πράγμα: Να προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες δεξιά, αριστερά και αλλού και να προσπαθούν να πουν, εάν κάποια στελέχη τους ελέγχονται σε κάτι, όλοι το ίδιο είμαστε», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Γ. Καρατζαφέρης: Το άβατο του ΚΚΕ δεν μπορεί να συνεχιστεί

«Το ΚΚΕ είναι το πλουσιότερο κόμμα που υπάρχει στην Ελλάδα, είναι το κόμμα που έχει επιχειρήσεις, είναι το κόμμα που δεν έχει διαφανείς πόρους. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν στον Περισσό, ότι το άβατο που είχαν, δεν μπορεί να συνεχιστεί», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Η δράση της εποχής του 1949 είναι θέμα της ιστορίας. Το ΚΚΕ επειδή δεν έχει να επιδείξει καμία άλλη άμυνα για τα οικονομικά του κόμματος καταφεύγει σε κομμουνιστικά τεχνάσματα. Τότε παραπλάνησε απλούς πολίτες. Τώρα παρασύρει κουρασμένους οπαδούς. Ας βρει το πολιτικό θάρρος να μιλήσει ευθέως για τον "Γερμανό", τους πελάτες των επιχειρήσεών του, και εν τα γένει οικονομικά του», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή