ΠΓΔΜ - Δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές ο Μπ. Τσερβένκοφσκι

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:37
EPA/ARMANDO BABANI

A- A A+

Την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές, που θα γίνουν σε ένα χρόνο, γνωστοποιεί ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Ντέβνικ" των Σκοπίων.

"Δεν θα θέσω υποψηφιότητα στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Η απόφασή μου είναι οριστική και για αυτό το λόγο τη γνωστοποιώ", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσερβένκοφσκι στη συνέντευξή του, αποσπάσματα της οποίας μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, "ΜΙΑ".

Διευκρινίζοντας τον λόγο της απόφασής του, ο κ. Τσερβένκοφσκι τονίζει - μεταξύ άλλων - ότι η απόφασή του δεν αποτελεί "προϊόν" ορισμένων δημοσκοπήσεων που φέρουν το VMRO - DPMNE και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι να έχουν μεγαλύτερη δημοτικότητα, αλλά από την αδυναμία να συνυπάρξει με την κυβέρνηση, καθώς - όπως είπε - διαφωνεί σε μια σειρά βασικών θεμάτων.

"Δεν θέλω να συμμετάσχω και να μοιραστώ την ευθύνη σε μία πολιτική, η οποία, κατά την άποψή μου, θα προκαλέσει - στο μέλλον - βαριά επακόλουθα στη χώρα", υπογραμμίζει ο κ. Τσερβένκοφσκι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή