Βουλή - Κατατέθηκε το ν/σ για τα Κολλέγια

«Δν ρυθμίζει θέματα αναγνώρισης ακαδημαϊκών, ή επαγγελματικών προσόντων»
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 15:32
UPD:18:35
A- A A+

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της λειτουργίας των Κέντρων Σπουδών/σχολών που είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων.

Το νομοσχέδιο ορίζει μια νέα εκπαιδευτική βαθμίδα,εκείνη του Κολλεγίου, η οποία εντάσσεται στο υφιστάμενο σύστημα μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Ως φορέας εποπτείας της ορίζεται το υπουργείο Παιδείας αντί του υπουργείου Εμπορίου που εποπτεύει σήμερα των εν λόγω σχολών.

Όπως διευκρινίζεται, τα Κολλέγια δεν είναι πανεπιστήμια, ούτε χορηγούν τίτλους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ η χρήση του όρου «Πανεπιστήμιο» απαγορεύεται επί ποινή διακοπής της λειτουργίας τους.

Τα Κολλέγια δικαιούνται να παρέχουν προγράμματα σπουδών σε σύμπραξη με εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, εφ' όσον διαθέτουν την πιστοποίηση του υπουργείου Παιδείας και εφ' όσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις νόμιμης σύμπραξης, ελεγχόμενες και πάλι από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως εξάλλου επισημαίνεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, «το Σχέδιο δεν ρυθμίζει θέματα αναγνώρισης ακαδημαϊκών, ή επαγγελματικών προσόντων», ενώ σημειώνεται ότι «το ζήτημα αυτό, που συνδέεται άμεσα με την ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη, κοινοτικών οδηγιών, αποτελεί πεδίο άλλης ρύθμισης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή