ΠΑΣΟΚ: Ο Κ. Καραμανλής παραμένει στη λογική της αναβολής και της συγκάλυψης

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 21:42
A- A A+

Ο κ. Καραμανλής παραμένει στη λογική της αναβολής και της συγκάλυψης, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την αιχμηρή απάντηση του πρωθυπουργό στην επιστολή του κ. Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με την υπόθεση της Siemens και τη γενικότερα τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει πως ο κ. Καραμανλής

«Δεν δεσμεύεται για Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή, δεν αναφέρεται καν στην δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

»Δεν λέει κουβέντα για την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης όλου του θεσμικού οπλοστασίου της Πολιτείας, σε σχέση με τη ζημία που έχει υποστεί το Δημόσιο από την δραστηριότητα της Siemens.

»Επαναφέρει το έωλο επιχείρημα περί ανάγκης συνταγματικής αναθεώρησης, ως δήθεν προϋπόθεση για την αντιμετώπιση θεμάτων διαφάνειας, επιχείρημα το οποίο καταρρίπτεται από την ίδια του την πρόταση για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής.

»Με άλλα λόγια, για την ταμπακέρα ουδέν».

«Είναι προφανές ότι, ο κ. Καραμανλής, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα ζητήματα διαφάνειας και αυτονομίας της πολιτικής, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα» προσθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως το κόμμα θα συνεχίσει να δίνει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα για την διαφάνεια.

Καταλήγοντας σημειώνει πως «ο κ. Καραμανλής, θα μείνει μόνος στο δρόμο που επέλεξε. Όσο για τα μαθήματα σεβασμού των θεσμών, τα οποία επιχειρεί να δώσει στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, θα ήταν χρήσιμο για τη χώρα, να τα εφαρμόσει πρώτα στον εαυτό του και στην κυβέρνησή του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή