Υπ. Μεταφορών: Προμήθεια κινητών μονάδων ΚΤΕΟ

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008 09:21
A- A A+

Στην προμήθεια έξι μονάδων κινητών ΚΤΕΟ, με στόχο την επέκταση των τεχνικών ελέγχων σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων (επιβατικών, φορτηγών, λεωφορείων και συρμών με μικτό βάρος μέχρι 18 τόνους ανά άξονα οχήματος), σε περιοχές της χώρας με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν την κατάλληλη υποδομή, προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών.

Τις νέες μονάδες παρουσίασε χθες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ανακοινώνοντας ότι θα δοθούν στις νομαρχίες Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Μαγνησίας - λόγω των Βορείων Σποράδων, Φλώρινας και Εβρου, ενώ μια μονάδα θα κρατήσει και το υπουργείο για να πραγματοποιεί αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

Κάθε κινητή μονάδα ΚΤΕΟ στοίχισε στο υπουργείο μετά το διαγωνισμό που έγινε 268 χιλιάδες ευρώ περίπου και διαθέτει εξοπλισμό για να ελέγχει τα συστήματα φρένων, ανάρτησης, διεύθυνσης, λειτουργίας των φώτων, εκπομπές καυσαερίων βενζινοκίνητων οχημάτων και καπνού των πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Ο υπουργός σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο κάνουμε ένα βήμα για την οδική ασφάλεια και για την προστασία του περιβάλλοντος, καλύπτοντας παράλληλα ορισμένες ευαίσθητες περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά ανέφερε ότι, στη Φλώρινα και στον Εβρο, έχουμε πολλά αυτοκίνητα που έρχονται από γειτονικές χώρες και τα οποία μέχρι τώρα δεν ελέγχονται επαρκώς. Στις Κυκλάδες, δεν υπάρχει κανένα ΚΤΕΟ και ο νομός αυτός εξαιρείτο μέχρι σήμερα παντελώς από οποιουσδήποτε ελέγχους.

Τέλος, το προσωπικό για τη λειτουργία κάθε μονάδας αποτελείται από τρία άτομα - τεχνικούς υπαλλήλους εκπαιδευμένους για τον Τεχνικό Ελεγχο όλων των κατηγοριών οχημάτων.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή