«Πόντιος Πιλάτος» η Ουάσινγκτον για την επιστολή Γκρούεφσκι

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008 10:25
A- A A+

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως το θέμα με την επιστολή Γκρούεφσκι προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή δεν αφορά τις ΗΠΑ και ότι «πρόκειται για θέμα μεταξύ "Μακεδονίας" και Ελλάδας».

Κληθείς να σχολιάσει την προκλητική επιστολή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στον Ελληνα ομόλογό του όπου μεταξύ άλλων εγείρει θέμα μειονοτήτων και επιστροφής περιουσιών, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Σον Μακόρμακ, δήλωσε:

«Πρόκειται για θέμα μεταξύ της "Μακεδονίας" -όπως παγίως αποκαλούν τη γειτονική χώρα οι Αμερικανοί- και της Ελλάδας. Αντιλαμβάνομαι ότι η αλληλογραφία έγινε μεταξύ των δυο μερών, γι αυτό θα σας παρέπεμπα σε ένα από τα δύο μέρη για σχολιασμό».

«Από τη δική μας οπτική, θα θέλαμε να δούμε τη "Μακεδονία" και την Ελλάδα να επιλύουν το θέμα του ονόματος, το οποίο είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα. Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι αφιερώνουν πολύ χρόνο και ενέργεια σε αυτό το ζήτημα. Θα θέλαμε να δούμε αυτές τις διαπραγματεύσεις να ολοκληρώνονται με επιτυχία σύντομα», πρόσθεσε ο κ. Μακόρμακ.

Την ίδια ώρα ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσινγκτον, Αλέξανδρος Μαλλιάς, σε άρθρο του στη διπλωματική στήλη της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Τάιμς», χαρακτηρίζει τον κ. Γκρούεφσκι ως τον πλέον αναχρονιστικό ηγέτη στην Ευρώπη. Ο Έλληνας διπλωμάτης στηλιτεύει την ενέργεια του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, ο οποίος -όπως σημειώνει ο κ. Μαλλιάς- δρα με σημείο αναφοράς το παρελθόν και δεν εκπροσωπεί τη νέα γενιά Ευρωπαίων ηγετών που ατενίζουν το μέλλον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή