Σκόπια - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του Ζόραν Ζάεφ

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008 13:50
A- A A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σκόπια για τη σύλληψη του Ζόραν Ζάεφ, αντιπροέδρου του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος -και πιθανότερου διαδόχου της προέδρου του Ραντμίλα Σεκερίνσκα- διοργάνωσαν αργά χθες το βράδυ οπαδοί του κόμματος.

Ο αντιπρόεδρος του SDSM και δήμαρχος της πόλης Στρούμιτσα συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας.

Οπαδοί του κόμματος συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το δικαστήριο όπου παραπέμφθηκε ο Ζάεφ μαζί με άλλους τέσσερις άνδρες, ενώ το SDSM ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τις εργασίες του κοινοβουλίου.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα υποστήριξε ότι η σύλληψη Ζάεφ έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα και υποκινήθηκε από την κυβέρνηση του κ. Γκρουέφσκι. «Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του νομικού συστήματος με στόχο την εξάλειψη της αντιπολίτευσης», επεσήμανε η πρόεδρος Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, ο κ. Ζάεφ φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων, ύψους 7,8 εκ. ευρώ για την κατασκευή πολυκαταστήματος στην πόλη Στρούμιτσα.

Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι σύμμαχοί τους έχουν 27 έδρες επί των 120 του κοινοβουλίου. Όπως είπε η κ. Σεκερίνσκα, το SDSM θα ενημερώσει ξένες πρεσβείες και οργανισμούς για την υπόθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή