Σερβία: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάκριση του Κάρατζιτς

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008 08:26
A- A A+

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα η προκαταρκτική ανάκριση του πρώην ηγέτη των Σερβοβοσνίων, Ράντοβαν Κάρατζιτς, που αποτελεί το πρώτο στάδιο στη διαδικασία έκδοσής του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Beta.

«Η ανάκριση τελείωσε», ανέφερε ο ανακριτής Μίλαν Ντίλπαριτς που ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες χαρακτηρίζοντάς την «απόρρητη».

Σύμφωνα πάντως με το συνήγορο του Κάρατζιτς, Σβέτοζαρ Βούγιακιτς, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, ο πελάτης του δήλωσε ότι «συνελήφθη την Παρασκευή σε ένα λεωφορείο» στο Βελιγράδι και έκτοτε τον κρατούσαν «σε ένα κελί». Ο Κάρατζιτς χαρακτήρισε «φάρσα» την όλη υπόθεση και έκανε χρήση του δικαιώματός του να μη μιλήσει κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Ο Βούγιακιτς είπε εξάλλου ότι ο 63χρονος Κάρατζιτς, ο οποίος εξετάστηκε από γιατρό, «ήταν ήρεμος και αξιοπρεπής» κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και πρόσθεσε ότι θα παραμείνει σε μια ειδική μονάδα κράτησης του σερβικού δικαστηρίου που εξετάζει εγκλήματα πολέμου εν αναμονή της παράδοσής του στη Χάγη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή