Κίνα: Προειδοποιητικό μήνυμα για βομβιστικές επιθέσεις σε λεωφορεία

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008 09:12
A- A A+

Η κινεζική αστυνομία ερευνά το κείμενο τηλεφωνικού μηνύματος το οποίο εστάλη σε κατοίκους της περιοχής του Κουνμίνγκ καλώντας τους να αποφύγουν τα λεωφορεία λίγες ώρες πριν από τις δύο εκρήξεις βομβών χθες κατά την ώρα της αιχμής.

Κατά τις βομβιστικές επιθέσεις, οι οποίες έγιναν σε λεωφορεία της πόλης Κουνμίνγκ στην επαρχία Γιουνάν εν μέσω της μεγάλης κινητοποίησης του μηχανισμού δημόσιας ασφαλείας της Κίνας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, δύο επιβάτες σκοτώθηκαν και 14 τραυματίσθηκαν.

Ορισμένοι κάτοικοι έλαβαν τηλεφωνικά μηνύματα τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας που τους καλούσαν να αποφύγουν τα λεωφορεία. «Η γενική κινητοποίηση των μυρμηγκιών... ελπίζει ότι οι πολίτες που λαμβάνουν αυτό το μήνυμα δεν θα πάρουν τις γραμμές 54, 64 και 84 των λεωφορείων αύριο το πρωΐ», αναφερόταν στο κείμενο του μηνύματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας South Metropolis Daily.

Η κινεζική αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στο Κουνμίνγκ, ενώ ομάδας ειδικών από το Πεκίνο διεξάγει έρευνες στην περιοχή.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή