Αντιφατικές οι πληροφορίες για τη σύλληψη του Κάρατζιτς

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008 11:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την παράδοση του κατηγορουμένου για εγκλήματα πολέμου, Ράντοβαν Κάρατζιτς, στο δικαστήριο της Χάγης. Η προκαταρκτική ανάκριση του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας ολοκληρώθηκε στις 3:00 τα ξημερώματα και ξεκίνησε η διαδικασία εξακρίβωσης της ταυτότητάς του με τη μέθοδο του DNA, όπως προβλέπει ο νόμος.

Από το ειδικό δικαστήριο διέρρευσε η πληροφορία ότι ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, δεν αρνήθηκε την ταυτότητα του. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ειδικού δικαστηρίου αναμένεται να αποφασίσει την έκδοσή του στη Χάγη και εάν ο δικηγόρος του Κάρατζιτς ασκήσει έφεση, αυτή θα εξεταστεί από το τριμελές προεδρείο του ειδικού δικαστηρίου σε διάστημα τριών ημερών.

Οι πληροφορίες για την σύλληψη του Κάρατζιτς παραμένουν αντιφατικές. Ο συνήγορος του Κάρατζιτς, Σβέτοζαρ Βούγιατσιτς, υποστηρίζει ότι η σύλληψη δεν έγινε χθες το βράδυ, όπως ανέφεραν οι αρχές, αλλά την περασμένη Παρασκευή. Ο κ. Βούγιατσιτς, μεταφέροντας τα λόγια του πελάτη του, δήλωσε ότι η σύλληψη έγινε σε αστικό λεωφορείο, που πραγματοποιεί τη διαδρομή από το Νέο Βελιγράδι προς το προάστιο Μπατάινιτσα. Ο Κάρατζιτς, ανέφερε ο Βούγιατσιτς, αρνείται την τροφή και είναι εμφανώς αδύνατος και καταπονημένος, ωστόσο διατηρείται "ήρεμος και αξιοπρεπής".

Ανεπίσημες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ στη Σερβία αναφέρουν ότι ο καταζητούμενος, Ράντοβαν Κάρατζιτς, συνελήφθη σε διαμέρισμα στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Σύγχυση επικρατεί επίσης και για τις δυνάμεις ασφαλείας που συμμετείχαν στη σύλληψη του Κάρατζιτς. Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι η αστυνομία δεν έλαβε μέρος στην επιχείρηση σύλληψης του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας. Δημοσιογραφικές πληροφορίες που μεταδίδονται στα σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης του Κάρατζιτς συμμετείχαν η Κρατική Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών (BIA) και το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα της Σερβίας.

ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή