ΕΔΙΣΥ: Κατετέθη η μηνυτήρια αναφορά

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008 14:15
A- A A+

Κατετέθη σήμερα η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση των ζημιογόνων πλαστογραφημένων συμβάσεων άχρηστου υλικού του ΟΣΕ. Με την αναφορά καταγγέλλεται η διάπραξη των αδικημάτων της πλαστογραφίας, απιστίας, απάτης, παράβασης καθήκοντος και παραποίησης εγγράφων.

Τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Διαχειριστή Σιδηροδρομικού Υλικού (ΕΔΙΣΥ) Βασίλης Μακαντάσης, ο οποίος εξερχόμενος της Εισαγγελίας δήλωσε:

«Υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά σχετικά με σοβαρές διαχειριστικές ανωμαλίες σε συμβάσεις εκποίησης άχρηστου υλικού του ΕΔΙΣΥ και του ΟΣΕ. Το υπουργείο Μεταφορών και οι διοικήσεις του ΟΣΕ είναι αποφασισμένες να μην συγκαλύψουν τίποτε και να βοηθήσουν τη δικαιοσύνη με κάθε τρόπο».

Σε ερώτηση για το αν έχει προσδιοριστεί η ζημιά που υπέστη ο οργανισμός από την υπόθεση, ο κ. Μακαντάσης είπε ότι δεν είναι γνωστό το ακριβές ποσό και προανήγγειλε ότι θα συσταθεί ειδική επιτροπή ώστε να προσδιοριστεί το κόστος της ζημιάς στον ΟΣΕ.

Η αναφορά μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή