Την Παρασκευή η έφεση κατά της έκδοσης Κάρατζιτς

«Ηθικά και ψυχολογικά δυνατός» ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας σύμφωνα με τον συνήγορό του
Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008 16:45
A- A A+

Την προσεχή Παρασκευή 25 Ιουλίου, θα κατατεθεί η έφεση κατά της απόφασης των σερβικών αρχών για έκδοση του Ράντοβαν Κάρατζιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Αυτό διευκρίνισε ο συνήγορός του, Σβέτοζαρ Βούγιατσιτς, σε δηλώσεις του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ».

Ο Κάρατζιτς κρατείται στις φυλακές του Ειδικού Δικαστηρίου του Βελιγραδίου όπου ήδη τον επισκέφθηκε ο δικηγόρος του που έλαβε τη σχετική άδεια. Σύμφωνα με τον κ. Βούγιατσιτς, ο πελάτης του είναι καλά στην υγεία του και «ηθικά και ψυχολογικά δυνατός». Ωστόσο- σύμφωνα πάντα με τον κ. Βούγιατσιτς- αρνείται να δεχθεί τροφή.

Αδεια να επισκεφθούν τον κρατούμενο έλαβαν και τα μέλη της οικογένειάς του. Όπως έκανε γνωστό ο ανακριτής του Ειδικού Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου του Βελιγραδίου, Μίλαν Ντίλπαριτς, νωρίς σήμερα το πρωί, τον Ράντοβαν Κάρατζιτς επισκέφθηκαν ο αδελφός του, Λούκα, και ο ξάδελφός του, Ιβάν από το Ομπρένοβατς.

Εν τω μεταξύ, έχουν κατασχεθεί τα ταξιδιωτικά έγγραφα των υπολοίπων μελών της οικογένειας Κάρατζιτς, που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη χωρίς την έγκριση του ύπατου εκπροσώπου της διεθνούς κοινότητας στη χώρα, Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή