ΛΑ.Ο.Σ.: «Με τακτικές Μαυρογιαλούρου η ΝΔ "αποκαθηλώνει” τον Γ. Ζορμπά»

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 17:17
A- A A+

Για «τακτικές Μαυρογιαλούρου» με τις οποίες «η Νέα Δημοκρατία “αποκαθηλώνει” τον εισαγγελέα Γ. Ζορμπά επειδή την ενοχλεί», έκανε λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Αϊβαλιώτης, ο οποίος συμμετείχε σήμερα στην ακρόαση του κ. Ζορμπά στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/23/1542836.htm .

Τοποθετούμενος εξ ονόματος του ΛΑ.Ο.Σ. στην Επιτροπή, ο κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε ότι «είναι παραπάνω από προφανές ότι το νομοσχέδιο για το “μαύρο” χρήμα που φέρνει η κυβέρνηση, αποσκοπεί απλώς στο να απαλλαγεί η Νέα Δημοκρατία από τον ενοχλητικό εισαγγελέα κ. Ζορμπά ο οποίος - σύμφωνα με πληροφορίες - έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών για 17 πρόσωπα στην υπόθεση SIEMENS».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ, ο κ. Ζορμπάς, απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Αϊβαλιώτη κατά την ακρόαση του στην Επιτροπή, επιβεβαίωσε ότι πράγματι υπάρχει κίνδυνος με τις εν εξελίξει διαδικασίες διερεύνησης κρίσιμων οικονομικών υποθέσεων, ενώ όπως σημείωσε, θα υπάρξει τουλάχιστον δίμηνο διοικητικό κενό μέχρι να οριστεί ο διάδοχός του (ο πρόεδρος δηλ. της νέας Επιτροπής που αντικαθιστά την ανεξάρτητη Αρχή).

Ο κ. Ζορμπάς υποστήριξε ακόμη πως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ιδίως από το καλοκαίρι του 2007, δεν ήταν φιλική για εκείνον στο υπουργείο Οικονομίας, ενώ όπως χαρακτηριατικά ανέφερε, ούτε χαρτί δεν είχε αγοράσει η Αρχή λόγω πιστώσεων.

«”Όλως τυχαίως” οι εισαγγελείς των μεγάλων ελληνικών πόλεων και οι πρόεδροι των Τριμελών Συμβουλίων θα διορίζονται πλέον από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και δεν θα εκλέγονται, “όλως τυχαίως” ο κ. Ζορμπάς απαλλάσσεται πάλι των καθηκόντων του (όπως έγινε και το 2006 όταν κάποιοι τον περιθωριοποίησαν και τον αντικατέστησαν από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής ¶μυνας), “όλως τυχαίως” ο κ. Αλογοσκούφης εκφράζεται συνεχώς, παγερά και με ενόχληση “για το συγκεκριμένο πρόσωπο” όπως είπε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, και “όλως τυχαίως” με το προτεινόμενο νομοσχέδιο δημιουργείται διοικητικό κενό τουλάχιστον 2 μηνών, αφού τόσο θα κάνει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο να ορίσει τον διάδοχο του κ. Ζορμπά, άρα οι υποθέσεις που συνταράζουν την ελληνική κοινή γνώμη θα παγώσουν», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Κωστής Αϊβαλιώτης.

Για τους λόγους αυτούς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΟ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή