ΠΑΣΟΚ: Τα επικοινωνιακά τερτίπια της ΝΔ διαλύονται από την κατάρρευση του ΕΣΥ

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 18:03
A- A A+

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξαπέλυσε σήμερα ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Φλωρίδης.

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «ολα τα επικοινωνιακά τερτίπια της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης διαλύθηκαν από την αδυσώπητη πραγματικότητα της κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας». «Η κριτική που ασκήσαμε προς την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας για την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, την τραγική έλλειψη προσωπικού, τη μη αντιμετώπιση των οξυμένων εργασιακών θεμάτων των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται με οδυνηρό για τον Ελληνικό λαό τρόπο», παρατήρησε ο κ. Φλωρίδης.

«Δεν πρόκειται απλώς για μία ακόμη τραγική αποτυχία της κυβέρνησης Καραμανλή, και στον ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Υγείας», τονίζει ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «στην πραγματικότητα η αποδόμηση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ενταγμένη στο σχεδιασμό της για την απαξίωση των δημόσιων αγαθών στη χώρα και την παράδοσή τους στον ιδιωτικό τομέα, με πολύ βαριές συνέπειες για το λαό και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, ερωτηθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, δήλωσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες ώστε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να μην προκύψει πρόβλημα, ενώ ανακοίνωσε ότι το καινούριο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΣΥ θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/23/1542872.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή