ΗΠΑ: Εκτελέσεις θανατοποινιτών σε Τέξας και Μισισίπι

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 07:47
A- A A+

Ο Ντέρικ Σόνιερ, 40 ετών, που είχε καταδικασθεί στην εσχάτη των ποινών για τον ξυλοδαρμό, το βιασμό και την δολοφονία μιας γειτόνισσάς του και την δολοφονία του ενός έτους γιου της το 1991 στο Χιούστον διότι η γυναίκα τον είχε απορρίψει, εκτελέσθηκε χθες με θανατηφόρο ένεση από τις αρχές του Τέξας, που πραγματοποιούν τις περισσότερες εκτελέσεις θανατοποινιτών από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη πολιτεία στις ΗΠΑ.

Αυτός ήταν ο τρίτος θανατοποινίτης που εκτελέσθηκε στο Τέξας από τον Απρίλιο, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές εναντίον του κοκτέιλ τριών χημικών ουσιών που χρησιμοποιείται στις περισσότερες εκτελέσεις τα τελευταία τριάντα χρόνια στη χώρα, τερματίζοντας το ιδιότυπο μορατόριουμ που ίσχυε από πέρυσι.

Ο Σόνιερ ήταν ο 408ος κρατούμενος που εκτελέσθηκε στο Τέξας από το 1982, όταν η πολιτεία άρχισε εκ νέου να επιβάλει τη θανατική ποινή, έξι χρόνια αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο ήρε την απαγόρευσή της.

Στο Τέξας προγραμματίζονται άλλες 13 εκτελέσεις για εφέτος, περιλαμβανομένων έξι τον Αύγουστο.

Αλλη μια εκτέλεση σημειώθηκε στην πολιτεία του Μισισίπι. Ο Ντέηλ Λήο Μπίσοπ, 34 ετών, θανατώθηκε μετά την απόρριψη των εκκλήσεών του για επιείκεια από τον κυβερνήτη, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου των σωφρονιστικών αρχών Κεντ Κρόκερ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Μπίσοπ είχε καταδικασθεί για την δολοφονία ενός άνδρα το 1998.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή