Κολομβία: 20 αντάρτες νεκροί μετά από βομβαρδισμό σε στρατόπεδο

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 07:51
A- A A+

Η πολεμική αεροπορία της Κολομβίας βομβάρδισε στρατόπεδο ανταρτών, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 μαχητές της αριστερής οργάνωσης Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας, ή FARC, υποστήριξε η κυβέρνηση της χώρας χθες Τετάρτη.

Η επίθεση ήταν η πιο αιματηρή εναντίον των μελών της οργάνωσης από τον Μάρτιο, όταν έγινε έφοδος σε βάση στη ζούγκλα, που βρισκόταν εντός του εδάφους του Ισημερινού, στην οποία βρήκε το θάνατο το ηγετικό στέλεχος των FARC Ραούλ Ρέγιες.

Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε την Κυριακή, και κατόπιν αστυνομικοί κατέσχεσαν μεγάλες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών των ανταρτών στην ορεινή νοτιοδυτική επαρχία Κάουκα, σύμφωνα με ανακοινωθέν της συντηρητικής κυβέρνησης του προέδρου ¶λβαρο Ουρίμπε.

«Επρόκειτο για ένα εξαιρετικά ενεργό μέτωπο των ανταρτών που είχε αναμιχθεί στην ανατίναξη πυλώνων ηλεκτροδότησης και απειλούσε αμάχους στην Κάουκα. Η καταστροφή του στρατοπέδου θα τους πλήξει», εκτίμησε ο Σέζαρ Ρεστρέπο, αναλυτής σε think-tank στην Μπογοτά.

Το σημαντικότερο πλήγμα στο γόητρο και το ηθικό των ανδρών της αντάρτικης οργάνωσης εφέτος σημειώθηκε στις 2 Ιουλίου, όταν απελευθερώθηκε η Γαλλο-Κολομβιανή πολιτικός Ίνγκριντ Μπετανκούρ και άλλοι 14 όμηροι υψηλής αξίας που κρατούνταν επί χρόνια σε μια επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου, κατά την οποία ο στρατός παραπλάνησε τους αντάρτες χρησιμοποιώντας το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού - γεγονός για το οποίο ο πρόεδρος Ουρίμπε ζήτησε συγγνώμη, που έγινε αποδεκτή από την οργάνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή