Στο Τείχος των Δακρύων ο Μπάρακ Ομπάμα

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 09:24
A- A A+

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα επισκέφθηκε νωρίς το πρωί το Τείχος των Δακρύων, πριν αναχωρήσει από την Ιερουσαλήμ για να συνεχίσει την διεθνή περιοδεία του με μία επίσκεψη στο Βερολίνο.

Φορώντας ένα άσπρο κιπά και συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο για μνημείο ραβίνο και πολλά ακόμη πρόσωπα, ο Μπάρακ Ομπάμα τοποθέτησε, σύμφωνα με το έθιμο, ένα προσωπικό γραπτό μήνυμα ανάμεσα στις πέτρες του Τείχους και προσευχήθηκε για λίγα λεπτά.

Χθες ο Μπάρακ Ομπάμα ολοκλήρωσε μια μαραθώνια ημέρα στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη με μια επίσκεψη στην πόλη Σντερότ του νοτίου Ισραήλ και δεσμεύθηκε να προωθήσει αμέσως την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Το κράτος του Ισραήλ αντιμετωπίζει αποφασισμένους εχθρούς που επιδιώκουν την καταστροφή του, αλλά έχει επίσης έναν φίλο και σύμμαχο, τις ΗΠΑ, που θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του», δήλωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Ο Μπάρακ Ομπάμα θα αρχίσει την ευρωπαϊκή του περιοδεία με δημόσια ομιλία σήμερα στο Βερολίνο, που αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή