Γ. Παπανδρέου: Η πολιτική της ΝΔ μας οδηγεί σε συλλογική χρεοκοπία

Πρόταση για άμεση χορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης
Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 17:52

A- A A+

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή την οικονομία εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως χρειάζεται αλλαγή πορείας το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως η χώρα και ο πολίτης δοκιμάζονται από τη σημερινή κρίση στην οικονομία, και η κυβέρνηση λέει ψέματα όταν λέει πως φταίει η διεθνής οικονομική κρίση, ενώ δεν τολμά να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ανέφερε ακόμη, μεταξύ άλλων, πως οι τιμές στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας η διαφθορά και η αδιαφάνεια έχουν σπάσει ρεκόρ, τα νοσοκομεία δεν έχουν το στοιχειώδες προσωπικό για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η δημόσια παιδεία καθημερινά υποβαθμίζεται, σοβαρά μέτρα πυροπροστασίας δεν πήρε η κυβέρνηση, παρά την περσινή εμπειρία.

PASOK WEB RADIO

Όπως τόνισε, για όλα αυτά δεν φταίει η διεθνής κρίση. «Φταίει η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, μια πολιτική που μας οδηγεί σε συλλογική χρεοκοπία».

Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζοντας υπογράμμισε πως χρειάζεται άμεσα αλλαγή πορείας. «Ο τόπος χρειάζεται διαφορετική οικονομική πολιτική, με ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, μια νέα αντίληψη ανάπτυξης, που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά μας και που θα μας βγάλει από τα σημερινά αδιέξοδα, αδιέξοδα τα οποία έχει δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία» σημείωσε.

Επισημαίνοντας πως χρειάζονται άμεσα μέτρα για τον πολίτη, αναφέρθηκε σε προτάσεις που έχει ήδη κάνει το ΠΑΣΟΚ, και υπέβαλε νέα πρόταση για άμεση χορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή