Oκτώ οι νεκροί από την έκρηξη στο Πέραμα

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2008 07:03
UPD:14:30

A- A A+

Οκτώ νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από την έκρηξη κατά τη διάρκεια επισκευών στο δεξαμενόπλοιο "Friendship Gas", στο Πέραμα.

Τα συλληπητήριά του εξέφρασε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό τόνισε ότι διεξάγεται προανάκριση και θα καταλογιστούν ευθύνες.

Γ. Βουλγαράκης: Θα καταλογιστούν ευθύνες

Ακούστε τη δήλωση του κ. Γ. Βουλγαράκη

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και τη βαθιά οδύνη για το χαμό των πέντε συναδέλφων μας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Για το περιστατικό διεξάγεται ήδη προανάκριση και τα αποτελέσματά της θα οδηγήσουν στον καταλογισμό των ευθυνών, ενώ, όπως ήδη γνωρίζετε, έχουν ήδη συλληφθεί οι φερόμενοι ως υπαίτιοι και υπεύθυνοι του περιστατικού».

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ένας από τους νεκρούς είναι ο υποπλοίαρχος του πλοίου, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των υπoλοίπων.

Συνάδελφοι των εργατών που αγνοούνται περιμένουν με αγωνία νέα για την τύχη τους

Οι τέσσερις εργαζόμενοι που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί μετά την έκρηξη -τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός-, μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με εγκαύματα στο πρόσωπο και αναπνευστικά προβλήματα, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Συνελήφθησαν τη νύχτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο μηνχανικός ασφαλείας του πλοίου και ο χημικός ναυτιλίας.

Όπως έγινε γνωστό, η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 4 μ.μ. Αμέσως μετά το υπό σημαία Παναμά, ελληνικών συμφερόντων, πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος τρία πυροσβεστικά οχήματα, ένα πυροσβεστικό πλοιάριο και τρία ρυμουλκά και τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου δύο ώρες αργότερα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ωστόσο, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών στο εσωτερικό του πλοίου οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να μπουν στα αμπάρια για να εντοπίσουν τους αγνοούμενους.

Τριήμερη απεργία οι εργαζόμενοι

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τριήμερη απεργία κήρυξαν από σήμερα οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Σήμερα συγκεντρώθηκαν έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/25/1543813.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή