Στο Σ.Α. του ΟΗΕ για το Κόσοβο ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2008 11:12
A- A A+

Τη μη αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου θα επαναλάβει σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γέρεμιτς, στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Γέρεμιτς θα υπογραμμίσει την αντίθεση της σερβικής κυβέρνησης στις προσπάθειες μετασχηματισμού της πολιτικής διοίκησης του ΟΗΕ στην περιοχή (Κόσοβο), δίχως την ύπαρξη των απαραίτητων αποφάσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών θα τονίσει, εξάλλου, ότι το νέο "πλαίσιο" της παρουσίας της διεθνούς κοινότητας στο Κόσοβο θα πρέπει να βρίσκεται σε συμμόρφωση με το Ψήφισμα 1244, με την έγκριση της σερβικής κυβέρνησης και το Συμβούλιο Ασφαλείας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας.

Σύμφωνα με όσα τονίζονται στην ανακοίνωση, ο κ. Γέρεμιτς θα καταστήσει σαφές ότι η Σερβία δεν αντιτίθεται στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για αλλαγές στη σύνθεση της πολιτικής διοίκησης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα και η εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας, καθώς και ότι οι πιθανές αλλαγές δεν θα έχουν αντίκτυπο στην υλοποίηση του Σχεδίου Αχτισάαρι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή