Εναλλακτική ιατρική και στη Βιέννη ασκούσε ο Κάρατζιτς

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2008 12:48
A- A A+

Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζις, ο οποίος ασκούσε εναλλακτική ιατρική κατά τη διάρκεια όλων των ετών που βρισκόταν στην παρανομία, εξάσκησε το επάγγελμα αυτό και στη σερβική κοινότητα της Βιέννης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου.

Ζευγάρι σερβο-αυστριακών δήλωσε στην εφημερίδα Kurier ότι αναγνώρισε στα χαρακτηριστικά του Κάρατζιτς έναν θεραπευτή που φρόντισε τη γυναίκα επί έναν χρόνο όταν προσπαθούσε να μείνει έγκυος.

Ο άνδρας χρησιμοποιούσε το όνομα Πέρα και ταξίδευε με κροατικό διαβατήριο, σύμφωνα με το ζευγάρι. Ηταν πάντα ντυμένος στα μαύρα, όπως και ο δόκτορ Ντάμπιτς, όνομα με το οποίο εργαζόταν ο σε κλινική του Βελιγραδίου.

Η γυναίκα, που δεν κατονομάζεται, έμαθε από μια συγγενή της στη Βιένη ότι στην πόλη είχε φθάσει ένας θεραπευτής από τη Σερβία και ότι μπορούσε να την βοηθήσει.

Σύμφωνα με το ζευγάρι, ο θεραπευτής επισκεπτόταν κατά καιρούς τη Βιένη και έμενε για όχι περισσότερο από τρεις μέρες. Επισκεπτόταν επίσης την Ιταλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Osterreich, ο Κάρατζιτς, ο επονομαζόμενος Πέρα, θεράπευε μεταξύ άλλων στυτικές δυσλειτουργίες, ρευματισμούς και πονοκεφάλους, με εναπόθεση των χεριών, μαγνήτες ή ματζούνια, που προσπαθούσε να πουλήσει στους ασθενείς του.

Ο θεραπευτής, ο οποίος δεν διέμενε ποτέ σε ξενοδοχείο, αλλά σε σπίτια σερβικών οικογενειών, εθεωρείτο ένα είδος γκουρού από τη σερβική κοινότητα της αυστριακής πρωτεύουσας.

Kαταθέτει έφεση ο συνήγορος του Κάρατζιτς

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ράντοβαν Κάρατζιτς θα εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο, που του επιτρέπει ο νόμος, για να καταθέσει έφεση στην απόφαση έκδοσης του πελάτη του στο δικαστήριο της Χάγης.

Ο Σβέτοζαρ Βούγιατσιτς ανέφερε ότι θα καταθέσει την έφεση στις 19:55 (τοπική ώρα), ώστε να καθυστερήσει η έκδοση και να μπορέσουν τα μέλη της οικογένειας του Κάρατζιτς να τον επισκεφτούν πριν οδηγηθεί στη Χάγη.

AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή