Η κυβέρνηση για το δυστύχημα στο Πέραμα

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2008 13:58
UPD:14:24
A- A A+

Την οδύνη της κυβέρνησης για το θλιβερό συμβάν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, εξέφρασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ τη βαθιά του λύπη εξέφρασε και το υπουργείο Απασχόλησης.

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Αντώναρος, ήδη άρχισαν οι έρευνες σχετικά με τα αίτια του θλιβερού συμβάντος και υπάρχουν οι πρώτες συλλήψεις των φερομένων ως υπευθύνων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι έχει να πει η κυβέρνηση στους συναδέλφους των θυμάτων που σήμερα κατέβηκαν στους δρόμους, ο κ. Αντώναρος σχολίασε: «Έχουν γίνει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες δουλεύουν με δύσκολες συνθήκες».

Από την πλευρά του το υπουργείο Απασχόλησης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, μετέβη πενταμελές κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με επικεφαλής τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε., Νίκο Κατσακιώρη, αποτελούμενο από το Διευθυντή και τεχνικούς επιθεωρητές του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου Πειραιά και Νοτίου Αιγαίου.

Όπως υπογραμμίζεται, τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή Τεχνικών Επιθεωρητών του ΚΕΠΕΚ, που παραμένουν στο χώρο και παράλληλη επιτροπή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Πειραιά.

Επίσης στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι με Υπουργική Απόφαση του 2006, γίνονται καθημερινά έλεγχοι από εξαμελείς Μικτές Επιτροπές που αποτελούνται από τεχνικούς επιθεωρητές, ειδικούς επιστήμονες και δύο εκπροσώπους εργαζομένων από το Συνδικάτο Μετάλλου. Επίσης, με κοινή Υπουργική Απόφαση, το 2007, των Υπουργών Απασχόλησης και Εμπορικής Ναυτιλίας, ο ίδιος τεχνικός ασφαλείας επιτρέπεται να παρέχει κάθε φορά υπηρεσίες σε ένα μόνο πλοίο υψηλής κατηγορίας επικινδυνότητας - όπως είναι το «FRIENDSHIP GAS» - και ο ελάχιστος χρόνος υποχρεωτικής παρουσίας του στο πλοίο είναι πέντε ώρες ημερησίως.

Τέλος, αφού εκφράζει για μία ακόμη φορά τη λύπη του για τον άδικο χαμό των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, το υπουργείο Απασχόλησης διαβεβαιώνει ότι ήδη διεξάγεται ενδελεχής έρευνα, υπογραμμίζοντας ότι θα καταλογιστούν ευθύνες όπου υπάρχουν και θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή