ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση ανασφάλειας για τους εργαζόμενους

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2008 16:53
A- A A+

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την πολιτική εκπρόσωπο για θέματα Ναυτιλίας, Ελπίδα Τσουρή, και την πολιτική εκπρόσωπο για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, επισκέφθηκε σήμερα το δημαρχείο Περάματος, όπου συνομίλησε με τον δήμαρχο, Γιάννη Γλύκα. Στη συνέχεια, τα μέλη του Κλιμακίου επισκέφθηκαν τον χώρο του δυστυχήματος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους και τις τοπικές αρχές για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

«Η κυβέρνηση καλείται να κυβερνήσει» παρατήρησε η κ. Τσουρή και ζήτησε, πέρα από την ενδελεχή έρευνα και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, τη λήψη μέτρων και την αποτελεσματική παρέμβαση του κράτους σ’ αυτές τις υποθέσεις.

Από την πλευρά της η κ. Χριστοφιλοπούλου μίλησε για απαξίωση των θεσμών της Επιθεώρησης Εργασίας από την κυβέρνηση. «Η προστασία των εργαζομένων, η υγεία και η ασφάλειά τους πρέπει να είναι μπροστά από την όποια ευκαιριακή κερδοσκοπία. Να δοθεί ένα τέρμα πια σ’ αυτού του είδους τις κερδοσκοπικές δραστηριότητες και, ασφαλώς, οι εργαζόμενοι στο μέλλον να μπορούν να ζήσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους», τόνισε.

Τέλος, ο βουλευτής Β' Πειραιά Γ. Διαμαντίδης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά τη κυβέρνησης και προσωπικά κατά του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας:

«Η κυβέρνηση της μίζας και της διαφθοράς αποδεικνύεται ότι είναι και μια κυβέρνηση ανασφάλειας για τους εργαζόμενους, οι οποίοι πληρώνουν με τίμημα τη ζωή τους το μεροκάματο του τρόμου στο Πέραμα», τόνισε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε το κ. Βουλγαράκη για αδιαφορία απέναντι στα αιτήματα της δημοτικής αρχής και των εργαζομένων, και για απαξίωση του κοινοβουλίου.

« Θρηνήσαμε πέρσι τέτοια εποχή θύματα, δυστυχώς φέτος θρηνούμε πολλαπλάσια. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για πλήρη αδιαφορία», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή