Toυρκία: 17 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες από τις βομβιστικές επιθέσεις

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 09:33
UPD:14:25

A- A A+

Σε 17 ανέρχονται οι νεκροί και σε πάνω από 150 οι τραυματίες, επτά από τους οποίους σοβαρά, από τις εκρήξεις δύο βομβών το βράδυ της Κυριακής στη συνοικία Γκιουνγκορέν της Κωνσταντινούπολης.

«Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η επίθεση έγινε από μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά δεν γνωρίζουμε από ποια», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χαγιατί Γιαζιτσί.

REUTERS

«Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα» χαρακτήρισε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ τη διπλή βομβιστική επίθεση.

Ο Στάινμάιερ σε δηλώσεις του από το Αφγανιστάν τόνισε ότι οι δράστες πρέπει να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, μια πρώτη βόμβα ασθενούς ισχύος εξερράγη σε δοχείο απορριμμάτων σε μια εμπορική λεωφόρο της συνοικίας Γκιουνγκορέν στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Μουαμέρ Γκιουλέρ, σύμφωνα με το NTV.

Μια δεύτερη έκρηξη μεγάλης ισχύος ακολούθησε μερικά λεπτά αργότερα σε απόσταση μερικών μέτρων, ενώ το πλήθος άρχιζε να συγκεντρώνεται στον τόπο της πρώτης έκρηξης, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Η αστυνομία θεωρεί κύριους υπόπτους τους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κομματος του Κουρδιστάν(PKK), μετέδωσε το NTV χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή